woensdag 29 april 2015

Even voorstellen

Ons eerstkomende nestje zal van Lexie en Bashiir zijn. Lexie heeft al een keer een nestje gehad en voor Bashiir is het de eerste keer. De eerste dekkingen waren op zondag 26 april en wanneer alles voorspoedig verloopt, zouden de kittens omstreeks 30 juni geboren kunnen worden.
Lexies stamboom

Bashiirs stamboom

Jewel en Lexie samen aan het moederen in 2013
M'n favoriete foto's van Lexie:

Lexie groeide op in een gezin met drie kinderen en zo belandden deze drie knuffelkatjes als kitten bij haar toen ze zelf nog kitten was.

Zo'n prachtig gezichtje, omlijst door de zo gewenste plukjes en tufjes.

Deze foto is van oudejaarsdag. 


De foto's van Lexie met haar inmiddels volwassen dochter Donna.

Samen met Donna op de show. Lexie is inmiddels kampioen.Zorgzame moeder, ook voor haar inmiddels volwassen dochter.

Moeder Lexie en dochter Donna op rooftocht. Toen de kleine Bashiir in september bij ons kwam wonen, werd hij liefdevol geadopteerd. Hij is de schoonste kat van Haarlem en omstreken geworden want niet alleen Lexie geeft hem grondige wasbeurten maar ook onze katers Maverick en Jack en af en toe heeft Donna blijkbaar ook moederlijke gevoelens.

Zo is Bashiir Lexies kind en zo is hij de a.s. vader van haar nestje.
Lexie geflankeerd door haar overgrootvader Maverick links en haar vader Jack rechts.


Meer over Lexie lezen:
- haar topic op de website staat in het gezamenlijke voor onze vier jongste dieren: Gezamenlijk topic van Jewel, Lexie, Donna met een introotje van Bashiir.
- via het nestverslag van haar eerste nestje van september 2013 samen met Jewel kunt u ook een beeld van haar krijgen: De nestjes van Lexie en Jewel 2013
- het leuke is dat in dit nestverslag ook te zien is hoe de a.s. vader, Morrison, bij ons is opgegroeid. Hij woont als huisdier. samen met twee andere Somali's, bij een gezin in Hoorn.
Lexies vader, opa Jack, met zijn kleindochter en Lexies dochter Donna. Nog eventjes en dan kan Lexie opnieuw de ouderrol gaan vervullenHet gezinsleven.

Lexie met haat dochter Donna. We hebben nog nooit zo'n innige band tussen moeder en dochter gezien.


De aanstaande vader, Catman Duma's Bashiir Bazu, is nog een jonge kater. Hij woont bij ons, is onze dekkater maar leeft gewoon als huisdier en waarschijnlijk vanuit zijn ontspannen kijk op het leven sproeit hij nog niet. Maar dat kan iedere dag omslaan. Daarom is hij wel getraind in het dragen van katerbroekjes zodat hij altijd huiselijk verkeer kan krijgen. Teveel dekkaters moeten dit voor een kat normale huiselijke leven ontberen en wij willen en kunnen niet genieten van onze kittens wanneer hun vader daar zo'n hoge prijs voor moet betalen. Eigenlijk was het plan om Lexie eerst een nestje van een andere katet te laten krijgen (voor de genetische variatie van het ras want diens mooie moeder heeft verder geen nakomelingen en haar stamboom is heel mooi) maar Bashiir was ons een slag op voor. We hopen voor de eerste kater een andere poes te vinden en we verheugen ons enorm op dit nestje van deze twee tortelduifjes.Grote interesse voor de natuur, binnens- en buitenshuis.


Evengoed nog helemaal een baby.Onze rode mannen. Bashiir zonder zilver en op de achtergrond Jack mét zilver. 

Bij de zorgzame Maverick, de overgrootvader van Lexie.


Meer lezen over Bashiir? Hij heeft een eigen Facebookpagina: Bashiir op Facebook

Wanneer alle testen, zoals de bloedtesten, de oogspiegeltest, PL- en DNA-test binnen zijn, plaats ik die hieronder (die zijn inmiddels allemaal binnen maar het plaatsen is nog niet gebeurd. Doe ik zo snel mogelijk.

Terug naar de website: Nestjes cattery Silfescian.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Omdat we Lexie door omstandigheden hebben moeten herplaatsen, nemen haar nieuwe mensen het bijhouden van de blog over. Lexie woont nu bij de mensen waar ze drie jaar geleden geboren is en haar feline huisgenootjes zijn haar moeder Gidget, haar broer Buddha en haar pleegkind Morrison. Het adres van de nieuwe blog: Lexies nestjeGeen opmerkingen:

Een reactie posten